Parterapi

Jeg tilbyder parterapi til jer, der kørt fast i jeres forhold, og som er blevet enige om, at I har brug for hjælp for at komme videre. Hos mig kan I få et par upartiske  og professionelle øjne, der kan se på, hvad der er gået galt mellem jer.

Parterapien starter med, at I hver især får tid og plads til at sætte ord på, hvad problemet er. Vi undersøger også hvad der er jeres individuelle behov og ønsker i parforholdet. Det sker i samtale med mig, hvor jeg vægter tryghed, tillid og retten til forskellighed højt. Vi bruger tid på at få klarhed over, hvad I hver især gerne vil sammen og hvad I gerne vil for jer selv.

Næste skridt at stille nogle spilleregler op for kommunikation og samvær. De nye spilleregler er jeres fælles opskrift på, hvordan I vil tale med hinanden på, hvordan I vil håndtere uenighederne og forskellige behov på. Målet er at give hinanden frirum og nye måder at være sammen som par på. Alt kan jo i virkeligheden lade sig gøre - bare man er enige om det.

En del af parterapien handler også om at finde ud af, om I (stadigvæk) elsker hinanden. Det kan være meget svært at mærke, hvis I har skændtes meget eller ligger i hver sin skyttegrav med en slagmark imellem. Min supervisor Hanne Hostrup har følgende definition på hvornår man elsker hinanden:

- man er dybt interesseret i den anden
- man vil gerne være sammen
- man vil gerne gøre noget for den anden
- man vil gerne møde den anden med nænsomhed og dække hendes eller hans behov

Kan man finde eller genfinde denne optagethed af hinanden, så har parterapien rigtig gode chancer.

En parsession tager 90 minutter og koster 900 kr. pr session. Ofte vil få sessioner være nok til  forandre kommunikationen og blive enige om nogle nye spilleregler. Derefter kommer I hos mig, når og hvis I har brug for at få genopfrisket eller justeret på aftaler og kommunikation.

Knas i forholdet? Kom til parterapi nu.